maandag 25 juni 2018

Haïtiaans echtpaar omgekomen bij woningbrand Jarikaba

Overblijfselen deel van chassis waarop  bouwsel stond (Bron foto: KBS)
Echtpaar woonde in een constructie op het chassis van een truck


Een Haïtiaans echtpaar (47) is zaterdag omgekomen bij een woningbrand aan de Robby Gadjrajweg in het politieressort Jarikaba. De melding werd omstreeks half zeven 's avonds gedaan door de politie van station Jarikaba. De brandweer van post Jarikaba was binnen 7 minuten ter plaatse, maar toen was het bouwwerk compleet afgebrand en konden zij slechts de verkoolde lichamen bergen. Dit meldt het Dagblad Suriname vandaag, maandag 25 juni 2018 op gezag van het Korps Brandweer Suriname (KBS).

Het was een constructie van ± 24 m2, op een chassis van een truck die door de slachtoffers, beide 47 jaar, werd bewoond.

De slachtoffers waren in dienst van een landbouw- en pluimvee-onderneming en fungeerden als beheerders. De brand werd zelf door de eigenaar van de onderneming ontdekt, toen hij ter plekke was om de dieren te voeden.

Doordat het bouwsel moeizaam met het blusvoertuig te benaderen was, moest een loopafstand van zo'n 800 meter  worden afgelegd, zegt de brandweervoorlichter.

De oorzaak van deze brand is vooralsnog onbekend. De afdeling Forensisch Onderzoek van de politie is belast met het onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten