maandag 25 juni 2018

Kort Gedingrechter Curaçao: 'Overleg tussen brandweer en ministerie van Justitie moet hervat worden'

Bonden willen bij Mundu Nobo en Rio Canario een uitbreiding van het personeel


Het overleg tussen de brandweer en het ministerie van Justitie over de bezetting bij de diensten waarbij de brandweer moet uitrukken, moet morgen weer worden hervat. Dit heeft de rechter afgelopen vrijdag met vakbond ABVO (Algemene Bond van Overheidspersoneel) en vertegenwoordigers van het ministerie van Justitie afgesproken naar aanleiding van een Kort Geding dat het Land aanspande vanwege staking van het brandweerpersoneel die dag. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 25 juni 2018.

Inzet van het geding was dat de brandweer weer aan het werk ging. De afspraak was ook dat de bond de leden zou oproepen om die dag om negen uur 's avonds weer aan het werk te gaan. De vakbond is die afspraak nagekomen. In de zaak is geen vonnis gesproken.

Bij de behandeling van de zaak heeft vakbondsman Edson Ignecia van de ABVO naar eigen zeggen aan de rechter uitgelegd waarom de brandweer acties voerde. Volgens Ignecia was de bond al drie weken in afwachting van een antwoord van de minister.

De bonden willen met het oog op de veiligheid, dat er bij Mundu Nobo en Rio Canario een uitbreiding van het personeel komt van respectievelijk twee en één kracht, gedurende 10 dagen in de maand. Op die dagen is de bezetting namelijk niet optimaal. Voor Mundo Nobo zou het betekenen dat er, afgezien van de wachtcommandant, nog zeven brandweerlieden inzetbaar zijn; bij Rio Canario zouden er afgezien van de wachtcommandant nog zes mensen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten