maandag 25 juni 2018

14 Mensen gedood tijdens drie schietincidenten in noordelijke Mexicaanse stad Juarez

Meeste slachtoffers gedood terwijl ze keken naar WK-voetbal Mexico-Zuid-Korea

De moorden brengen het aantal doden in de stad deze maand op 128...


Minstens 14 mensen zijn zaterdag 23 juni 2018 gedood tijdens drie schietincidenten in de noordelijke Mexicaanse stad Juarez, berucht vanwege het drugsbende-gerelateerde geweld.

Een van de aanslagen vond plaats in het zuidelijke deel van de stad, waar acht mannen, die bijeen waren om naar de voetbalwedstrijd tussen Mexico en Zuid-Korea te kijken, werden beschoten door gewapende schutters. Zes mensen werden gedood en twee raakten gewond, aldus veiligheidsfunctionarissen.



Bijna gelijktijdig, in een andere buurt, waren vijf mannen bijeen in een kapsalon om te kijken naar het voetbal, toen ze werden doodgeschoten door een groep die volgens getuigen in een blauw busje op de scène arriveerde.

Uren eerder, tijdens de vroege uren van de ochtend, werden drie mensen weggehaald uit een feest in een wijk aan de rand van de stad en geëxecuteerd door gewapende mannen.

De moorden brengen het aantal doden in de stad deze maand alleen al tot 128. Meer dan 200.000 mensen zijn gedood in Mexico sinds de regering eind 2006 een controversieel anti-drugsoffensief lanceerde, volgens officiële cijfers, die niet aangeven hoeveel van deze slachtoffers verband houden met georganiseerde misdaad.


(Suriname Mirror/First Post/AFP/El Diario/El Mexicano/La Vanguardia/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten