donderdag 24 mei 2018

Inheemsen Ayoreo-gemeenschap, Paraguay, zoeken vermiste Oostenrijkse avonturier

(Bron foto's: Wabnegg's blog)
Wilhelm Wabnegg was in oude tot camper omgebouwde Mercedes-Benz truck op weg naar het gebergte van Cerro Leon

Politie denkt dat hij van het pad is afgedwaald of zelfs is verslonden door jaguars...


Een inheems reddingsteam is dinsdag 22 mei 2018 op zoek gegaan naar een Oostenrijkse avonturier die in een oude tot camper omgebouwde Mercedes-Benz truck op weg naar het gebergte van Cerro Leon in Paraguay werd vermist na controle in een nationaal park op 2 mei.

Een groep van 15 inheemsen uit de Ayoreo-gemeenschap bood hulp en verzamelde kennis van het gebied op maandag, en heeft nu een driedaagse zoektocht gelanceerd om ontdekkingsreiziger en blogger Wilhelm Wabnegg te vinden. 'Als er donderdag niets is, geen spoor, geen bewijs, geven we het op', zei Helmuth Adrian, de woordvoerder van het team.



De van ingenieur ontdekkingsreiziger geworden Wabnegg begon zijn Zuid-Amerikaanse treis afgelopen juli in Montevideo, Uruguay, en had gepland om deze in juli in Corumba, Brazilië, te beëindigen.


Met berguitrusting en gereedschap bracht Wabnegg zijn reis in kaart van Argentinië naar Bolivia en Peru, van de hellingen van Ecuador naar de woestijnen van Chili, naar zijn vrouw thuis, samen met andere Oostenrijkse reizigers.

De 62-jarige avonturier reed op 29 april met zijn Mercedes-Benz truck het Nationale Park van de Defensores del Chaco in met plannen om de Cerro Leon te veroveren, op slechts 50 kilometer van de ingang van het park, zei Ranger Johana Rodas. Twee dagen later verdween hij.

Een reddingsteam van de Cuerpo de Bomberos Voluntarios del Paraguay (CBVP),  Fuerza de Operaciones Policiales Especiales (FOPE), de Philadelphia Commission, nationale parkwachters, soldaten, natuurgidsen en speurhonden hebben tot nu toe geen spoor gevonden.


Het voertuig van Wabnegg, enkele flessen water en enkele bloedvlekken - waarvan de oorsprong niet is vastgesteld - zijn het enige dat overblijft. De politie denkt dat hij van het pad is afgedwaald of zelfs is verslonden door jaguars.

Defensores del Chaco is een van de oudste nationale parken van Paraguay, die ongeveer een miljoen kilometer beslaat en het grondgebied van Ayoreo omvat.

(Suriname Mirror/TeleSUR/BBC/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten