donderdag 24 mei 2018

Agrariërs in Saramacca bundelen zich in Samenwerkende Agrariërs Saramacca (SAS)

Bundeling om onder andere toegang te krijgen tot goedkoop kapitaal

 
Agrariërs in  Saramacca hebben besloten zich te bundelen om onder andere toegang te krijgen tot goedkoop kapitaal. De Samenwerkende Agrariërs Saramacca (SAS) wordt 28 mei gepresenteerd in Saramacca. Dit is een voortvloeisel van de agrarische beurs die in oktober 2017 werd gehouden door de Agrarische Raad te Groningen in het district Saramacca. Dit bericht Starnieuws vandaag, donderdag 24 mei 2018.

In het zoeken naar openingen voor goedkoop kapitaal is Suriname Business Center (SBC), de werkarm van Suriname Business Forum, gevraagd en bereid gevonden om een bijdrage te leveren. Rattan Kalka heeft tijdens een bijeenkomst uitgelegd aan de agrariërs op welke manier SBC de agrariërs kan ondersteunen in toegang tot de kapitaalmarkt. Hierbij is duidelijk naar voren gekomen, dat er vanaf het laagste niveau al technische begeleiding kan worden geboden aan bestaande en potentiële agrariërs. Ook de verschillende donoren die financiële middelen beschikbaar stellen, zijn aan de orde gekomen.

Winston Ramautarsing, die van huis uit agro-econoom is, heeft ook enkele financieringsmogelijkheden op tafel gelegd.

De agrariërs hebben hun ongenoegen geuit over de steeds schommelende prijzen van producten uit de agrarische sector, waarbij ze heel vaak deze producten niet aan de straatstenen kwijt kunnen. Ramautarsing heeft aangegeven, dat Suriname maar een stipje is op de wereldkaart en dat het qua bevolkingsgrootte en marktomvang erg klein is.

Tijdens een paneldiscussie hebben Prahlad Sewdien van de Federatie van Surinaamse Agrariërs, Arthur Zalmijn, oud-minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Gilbert van Dijk van SBC, de noodzaak van een agrarische kamer, waterbeheer en samenbundeling, benadrukt.

Roependra Mahabier, trekker van de SAS, stelt dat bundeling van de agrariërs in Saramacca heel belangrijk is om fondsen te genereren en zodoende het maximale uit de agrarische sector te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten