donderdag 24 mei 2018

Bedrijven op Curaçao die exporteren kunnen voortaan gemakkelijker zakendoen

'Regelingen die alleen voor Nederland golden, gelden nu voor het hele Koninkrijk'


Bedrijven die exporteren kunnen voortaan gemakkelijker zakendoen. Dat komt doordat regelingen die in eerste instantie alleen voor Nederland golden, nu gelden voor het hele Koninkrijk. Zo meldt minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 24 mei 2018.

Het gaat om in totaal tien regelingen die, in opdracht van de minister van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking, worden uitgevoerd door de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit orgaan biedt in theorie al sinds 1 januari toegang tot verschillende instrumenten om handel en buitenlandse economische betrekkingen van het Koninkrijk te versterken. Maar, nu wordt dat ook daadwerkelijk in de praktijk uitgerold op Curaçao, aldus Martina.

RVO en MEO leveren gezamenlijk diensten, subsidies en andere programma’s voor handels- en investeringsprojecten en Caribische ondernemers kunnen hier gebruik van maken onder dezelfde voorwaarden als Europees-Nederlandse bedrijven. Bovendien biedt de Rijksdienst ondersteuning, geeft het advies en heeft het beschikking over ‘een berg informatie’ die beschikbaar is gesteld op de website rvo.nl.

'Als je bijvoorbeeld een nieuwe markt wil aanboren, wil je marktinformatie hebben; hoe ziet de markt eruit, wat zijn de kenmerken. Bestaande rapporten hierover zijn nu voor iedereen beschikbaar', zo vertelt Martina. 'Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor informatie over belastingregelingen, incentives, subsidies en toegang tot bepaalde netwerken. RVO kan ondernemers die buiten de grenzen van het Koninkrijk zaken willen doen enorm goed helpen, omdat zij de nodige kennis en ervaring hebben.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten