donderdag 24 mei 2018

Damen Shiprepair Curaçao focust op diversificatie

Damen wil meer verschillende typen schepen binnenhalen voor reparatie

(Bron foto: Damen)

Damen Shiprepair Curaçao focust op diversificatie, de werf wil meer verschillende typen schepen binnenhalen voor reparatie in de vier dokken die weldra in functie zijn. Dat heeft commercieel directeur Lodewijk Franken gisteren verklaard, aldus vandaag, donderdag 24 mei 2018, het Antilliaans Dagblad.

Franken gaf gisteren op uitnodiging van de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) een presentatie tijdens een lunchbijeenkomst in het atrium van het Renaissance Curaçao Resort & Casino. Zijn gehoor van ruim honderd vertegenwoordigers van het lokale bedrijfsleven gaf hij een overzicht in vogelvlucht van de geschiedenis van Damen Shipyards, opgericht in 1927 en heden ten dage exploitant van 55 scheepswerven, reparatiewerven en gerelateerde bedrijven over de hele wereld.

De reparatiewerf op Curaçao maakt zich op voor uitbreiding. Momenteel wordt door gespecialiseerde metaalbewerkers onderhoud gepleegd aan de twee drijvende dokken die recent vanuit Rotterdam naar Curaçao zijn gebracht, en wordt er op de plaats waar deze dokken komen te liggen gebaggerd.

'Zestien en een halve meter diep moet het daar worden. Dat betekent dat een grote hoeveelheid zand en gesteente moet worden verwijderd en afgevoerd', zegt Franken.

In augustus moeten de werkzaamheden zijn afgerond en de drijvende dokken operationeel zijn. Dan zal Curaçao de beste dokfaciliteiten in het Caribische gebied hebben, aldus Franken. 'Met vier dokken zullen we de grootste in de regio zijn.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten