donderdag 24 mei 2018

Boliviaanse president Morales verwerpt nieuwe VS-sancties tegen Venezuela

'Trump moet begrijpen dat de wereld niet zijn hacienda is'


De Boliviaanse president Evo Morales heeft dinsdag 22 mei 2018 een nieuwe ronde van sancties tegen Venezuela door de Verenigde Staten verworpen, nadat Nicolas Maduro zondag werd herkozen als president van het land zondag.

'Wij veroordelen de unilaterale beslissing van de Verenigde Staten die een nieuwe economische blokkade oplegt om de Venezolaanse broederschap te verstikken, als een vergelding voor het democratisch verslaan van de coupist-boycot tegen president Nicolás Maduro. Trump moet begrijpen dat de wereld niet zijn hacienda is', zei Morales in een tweet gepost laat maandag.


De VS, samen met haar rechtse Europese en Latijns-Amerikaanse bondgenoten, hebben Venezuela's verkiezingen herhaaldelijk een 'schijnvertoning' genoemd voor en nadat Maduro bij de verkiezingen won.

De opmerkingen van Morales komen nadat hij Maduro feliciteerde met zijn herverkiezing, en prees het als een overwinning tegen het buitenlandse interventionisme.

'Het is een vergelding voor het democratisch verslaan van de coup en boycot tegen president Nicolás Maduro',  herhaalde Morales.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten