maandag 21 mei 2018

Hackers hebben het voorzien op Facebookprofiel van bekende Surinamers

Minister Hoefdraad en SZF-directeur Rick Kromodihardjo slachtoffer hackers


Het ministerie van Financiën heeft diverse klachten ontvangen vanuit de samenleving dat op Facebook middels een nepprofiel iemand zich uitgeeft als minister van Financiën Gillmore Hoefdraad, aldus zondag 20 mei 2018 het Nationaal Informatie Instituut. 

Er wordt gebruik gemaakt van een vals account op naam van de minister en hiermee worden mensen misleid, dat zij in aanmerking kunnen komen voor leningen tegen lage rentepercentages.

Het ministerie van Financiën doet een dringend beroep op de samenleving zich niet te laten misleiden en waarschuwt een ieder om zijn/haar bankgegevens en personalia niet op dat nepprofiel te delen, daar derden, malafide kredietverstrekkers, voordeel daaruit zullen/kunnen halen.

Suriname Mirror plaatste overigens op 15 mei nog dit berichtje:

Wil de echte Gillmore Hoefdraad (minister van Financiën) op Facebook nu opstaan......


Starnieuws bericht maandag 21 mei, dat het Facebookaccount van Rick Kromodihardjo, directeur van het Staatsziekenfonds, is gehackt. Hij heeft meteen melding hiervan gemaakt bij Facebook.

Kromodihardjo ontdekte zondagavond, dat iemand berichten plaatst op zijn pagina, waarbij ook leningen worden aangeboden. Hij heeft besloten mensen meteen te waarschuwen.

De hacker past dezelfde werkwijze toe als bij het account van minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (en dus ook van Hoefdraad). Ook zijn account was gehackt. Het is Noersalim gelukt om via Facebook de neppagina te sluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten