maandag 21 mei 2018

De Ware Tijd: Cijfers SLM boekjaar 2016–2017 verder in het rood

(Bron screenshot: YouTube)
Een verlies van meer dan 6.3 miljoen Amerikaanse dollar in 2017


De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) ziet haar cijfers over het boekjaar 2016–2017 verder in het rood zakken. In het Jaarverslag van de SLM wordt een verlies van meer dan 6.3 miljoen Amerikaanse dollar gemeld over het afgelopen jaar, aldus de Ware Tijd vandaag, maandag 21 mei 2018.

Het vermogenstekort is verder toegenomen tot 41.4 miljoen Amerikaanse dollar. Dit tekort bedroeg in het boekjaar 2015-2016 35,2 miljoen dollar. Ook de liquide middelen van de maatschappij zijn afgenomen met 2.6 miljoen dollar.

Uit de kerngetallen blijkt, volgens de Ware Tijd, dat de liquiditeitspositie van de totale vennootschap (SLM, METS, Residence Inn) zorgelijk is.

De letterlijke bewoording in het Jaarverslag, op pagina zeven, luidt:

'De solvabiliteitsratio eigen vermogen/totaal vermogen welke een indicatie geeft van het vermogen van de vennootschap om aan de langetermijnverplichtingen te kunnen voldoen, is ultimo het verslagjaar evenals het vorig jaar nihil is door het vermogenstekort. De vennootschap is niet solvabel en kan zonder aanvullende financiering mogelijk niet aan haar langetermijnverplichtingen voldoen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten