maandag 21 mei 2018

Curaçao ontvangt eerste kwartaal 2018 10.3 miljoen minder aan belasting dan was voorspeld

Ontvangsten winstbelasting over eerste drie maanden 2018 met 9.6 miljoen achter op prognose


Over het eerste kwartaal van 2018 is door Curaçao per saldo 10,3 miljoen minder aan belastingontvangsten gerealiseerd dan was voorspeld. Wel moet de kanttekening worden gemaakt - aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 21 mei 2018 - dat in deze prognose met 15.5 miljoen aan surplus-ontvangsten rekening was gehouden in verband met het compliancetraject; dat is het traject om met meer urgentie belastingmiddelen te innen. Deze meerontvangsten zijn in het bijzonder toe te schrijven aan de loon-, inkomsten-, omzet- en motorrijtuigenbelasting. 

Daartegenover blijven de ontvangsten winstbelasting over de eerste drie maanden van het actuele dienstjaar met 9.6 miljoen achter op de prognose. Aldus de jongste Financiële Management Rapportage (FMR) inclusief de Uitvoeringsrapportage van het ministerie van Financiën.

'Er wordt momenteel bij een aantal achterblijvende belastingontvangsten een analyse uitgevoerd voor een nadere verklaring', zo meldt de FMR. De belastingontvangsten zijn essentieel voor het op orde hebben van de overheidsfinanciën en het voorkomen van tekorten.

  1.   
    Brief d.d. 7 mei 2018, no. 2018/015820-c, van de Minister van Financiën aan de Voorzitter van de Staten houdende aanbieding van de financiële management-rapportage (FMR) over de maanden januari en februari 2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten