woensdag 11 april 2018

'Veiligheid zoveel mogelijk brengen naar beheersbare proporties in de samenleving'

Minister Getrouw: 'Ik sta ten alle tijde open voor een goede samenwerking met het OM'

(Bron foto: NII)

 Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie is gestart met zijn kennismakingsbezoeken aan diverse dienstonderdelen van het ministerie. Hij heeft gisteren, dinsdag 10 april 2018, een bezoek gebracht aan het Openbaar Ministerie (OM), het parket van de Procureur-Generaal aan de Limesgracht, waar hij kennis heeft gemaakt met de verschillende Officieren van Justitie, diensthoofden en het overige personeel, zo meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

De bewindsman maakte zijn verwachting kenbaar aan het personeel van het OM. 'Een van mijn beleidsprioriteiten is de veiligheid zoveel mogelijk te brengen naar beheersbare proporties in de samenleving en om daartoe te geraken maakt u van het OM sowieso deel van uit', zei de minister aan de diensthoofden en Officieren van Justitie.

Minister Getrouw zei, dat hij ten alle tijde open staat voor een goede samenwerking. Zijn beleid is ook gestoeld op de ervaring van de Officieren van Justitie. 'Ik kom er niet onderuit. Dit is maar een kennismakingsbezoek, maar we zullen vaker met elkaar in contact treden en te zijner tijd zullen we dichterbij mekaar raken, zodat we een beter werkverband kunnen creëren.'

Voordat de bewindsman het personeel toesprak, gaf Hoofdofficier van Justitie Carmen Rasam een korte inleiding over de doelen en plannen van het OM. Volgens Rasam zijn een paar van de uitdagingen van het OM op dit moment de doorloop processen, zoals de digitalisering van de bedrijfsprocessen en procesdossiers.

De hoofdofficier gaf ook aan, dat er een aantal projecten is uitgeschreven, die nog begroot moeten worden door de overheid. Een daarvan is reeds in uitvoering, de opleiding voor vervolgingsambtenaren, de VIO-opleiding, waar 16 juristen worden opgeleid ter versterking van het OM.

Enkele Officieren van Justitie vroegen de aandacht van de minister voor de invulling van openstaande posten voor hun beveiliging. De kwestie rond de beveiliging speelt sinds vorig jaar, maar de invulling van openstaande posten laat nog op zich wachten.

Er is ook aandacht gevraagd voor de benoeming van een tweede Advocaat-Generaal en het regelen van enkele elementaire randvoorwaarden.

De bewindsman gaf aan aandacht te zullen besteden aan de zaken. Hij deed een beroep op de het personeel om degenen die belast zijn met het voorbereidend onderzoek van strafbare feiten te blijven ondersteunen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten