woensdag 11 april 2018

Groot zorgpunt minister van Volksgezondheid Elias: Verpleegkundigen behouden voor Suriname

(Bron foto: Nationaal Informatie Instituut)
'Bevolking kan niet belast worden met peperdure ziekenhuiszorg, er zijn andere ideeën'


Een van de belangrijkste zorgpunten van de nieuwe minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, is om verpleegkundigen die wegtrekken, te behouden voor Suriname. Zij dienen een betere waardering te krijgen, zodat zij het land niet verlaten. Elias vindt dat er goede afspraken met hen gemaakt moeten worden. Hij zal zich ook daarvoor inzetten, zo schrijft Starnieuws vandaag, woensdag 11 april 2018.

Elias stelt, dat geld nodig is om plannen te realiseren, maar ook met innovatieve ideeën kunnen diverse doelen worden bereikt. Hij zegt, dat het niet nodig is om nieuwe plannen te maken, want die zijn er genoeg. Er is ook een visie 2030 over de gezondheidszorg.

Hoewel Elias niet zijn vorige baan als algemeen directeur van het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nieuw Nickerie steeds wil aanhalen, wijst hij erop dat daar een volledige transformatie heeft plaatsgevonden. De schoonmaakster, het secretariaat tot de specialist hebben ervoor gezorgd dat een modern centrum in Nickerie staat. Met een goed team kan er veel gedaan worden, meent de minister, die gisteren door president Desi Bouterse is beëdigd in zijn nieuwe functie.

Over ligdagtarieven, die de ziekenhuizen graag verhoogd willen hebben, zegt Elias dat het om een gevoelige zaak gaat. Als directeur van het MMC heeft hij zich via de Nationale Ziekenhuisraad hier ook sterk voor gemaakt.

De minister stelt, dat de bevolking niet belast kan worden met een peperdure ziekenhuiszorg. Er zijn volgens hem ook andere ideeën. De koek moet volgens Elias eerlijk worden verdeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten