woensdag 11 april 2018

Amerikaanse ambassadeur Nolan op bezoek bij president Bouterse

(Bron foto: NII)
Vooral vriendelijke woorden van beide zijden tijdens ontmoeting


De Amerikaanse ambassadeur Edwin Nolan heeft gisteren een bezoek gebracht aan president Desi Bouterse. Tijdens het bezoek werden niet alleen de economische mogelijkheden tussen beide landen besproken, maar ook een reeks van samenwerkingsgebieden tussen Amerika en Suriname die hoge prioriteit genieten. Het ging onder andere over veiligheidsvraagstukken, terrorismebestrijding en druggerelateerde activiteiten. 




De ambassadeur bedankte de president in het bijzonder voor de steun van Suriname de afgelopen maanden op het gebied van terrorismebestrijding.


Minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle zegt vandaag, woensdag 11 april 2018, in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII), dat er vanuit het staatshoofd een concrete instructie uit te voeren is, welke inhoud dat het veiligheidsaspect op beide agenda’s topprioriteit geniet. Samen wordt nagegaan welke mogelijkheden er zijn om Suriname te helpen voorkomen het slachtoffer te worden van geavanceerde criminaliteitsbewegingen.

'De ambassadeur heeft namens zijn regering alle ondersteuning toegezegd aan onze regering en concreet aan de president aangegeven, dat met het ministerie van Buitenlandse Zaken en alle andere relevante actoren gewerkt zal blijven worden om zaken, dit onderwerp rakende, te blijven ondersteunen', sprak de bewindsvrouwe.

Verder kwam aan de orde de ‘Summit of the Americas’ die volgende week voor de achtste keer gehouden wordt, in Lima, Peru. De president zal vertegenwoordigd worden door de minister van Buitenlandse Zaken. Suriname zal zich tijdens de top sterk maken voor de eenheid binnen haar hemisferische organisatie om verdeeldheid te voorkomen.

'De ambassadeur heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de standpunten zijn regering regarderende de summit met ons te delen en wij hebben daar goede nota van genomen', aldus de minister.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten