woensdag 11 april 2018

Centrale commissievergadering Staten Curaçao over MDPT aangehouden

Statenvoorzitter Millerson wint advies in bij Raad van Advies

Millerson wil geïnformeerd worden over geheimhoudingsplicht van voormalig MDPT-hoofd Werner Wiels


De centrale commissievergadering van vrijdag, waarin de Staten onder andere zou debatteren over de grote uitgaven van het Multidisciplinair Projectteam (MDPT), is tot nader order aangehouden. Dat bevestigt Statenvoorzitter William Millerson (PAR) vandaag, woensdag 11 april 2018, in het Antilliaans Dagblad.

De Statenvoorzitter heeft advies gevraagd aan de Raad van Advies (RvA) inzake de geheimhoudingsplicht van voormalig MDPT-hoofd Werner Wiels, die evenals voormalig lid Maria Liberia-Peters voor de vergadering is uitgenodigd, en houdt de Statenvergadering tot dat advies is ontvangen aan.

'Het is mij bekend dat de heer Wiels geen medewerking heeft verleend voor een wederhoor ter zake een rapport van de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) en dat tegen hem als voormalig voorzitter van het MDPT een forensisch onderzoek loopt', aldus Millerson in zijn schrijven aan de Raad van Advies.

'In het kader hiervan heb ik de opgeroepen vergadering van de centrale commissie aangehouden in afwachting van een advies van uw Raad.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten