woensdag 11 april 2018

De Ware Tijd: Directeuren Rabin Parmessar EBS en Geo Norden, Wegenautoriteit Suriname, worden vervangen

Vicepresident Adhin: 'Er zijn nog geen besluiten over de vervanging genomen'


De Ware Tijd bericht woensdagmiddag 11 april 2018, dat de directeuren Rabin Parmessar van de EBS en Geo Norden van de Wegenautoriteit Suriname zullen worden vervangen. Wie in hun plaats komt, is vooralsnog niet bekend. 

Vicepresident Ashwin Adhin zegt in een reactie, dat er nog geen besluiten over de vervanging zijn genomen. Momenteel wordt geëvalueerd in hoeverre de directeuren bij de staatsbedrijven naar tevredenheid van de regeringstop hebben gefunctioneerd.

Voor Parmessar is het nieuws, dat hij waarschijnlijk wordt vervangen.

De Wegenautoriteit kwam recentelijk in opspraak nadat in het parlement door toenmalig minister Jerry Miranda werd bekendgemaakt, dat het bedrijf geld van de NDP had geleend om vlaggen te kopen in verband met de onafhankelijkheidsviering vorig jaar november in Brownsweg. Die onthulling zorgde voor veel opschudding.

Volgens de oppositie riekte deze zaak naar corruptie. De ondervoorzitters van de NDP, André Misiekaba en Jennifer Geerlings-Simons, respectievelijk NDP-fractieleider en voorzitster van het parlement, waren niet op de hoogte van deze transactie en vroegen om duidelijkheid. Naar verluidt werd president tevens partijvoorzitter Bouterse met deze kwestie geconfronteerd op het moment dat Miranda de mededeling in het parlement deed. Hij verdedigde de transactie evenwel als te zijn in nationaal belang. Deze zaak was, aldus Bouterse, tegen de comptabele regels, maar van corruptie was volgens hem hoegenaamd geen sprake. Hij zou zelfs bevorderen dat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek zou instellen. Intussen hebben leden van de oppositie een verzoek bij de procureur-generaal gedeponeerd om een onderzoek in te stellen. Of de vervanging van Norden met deze kwestie te maken heeft is onduidelijk.

Waarom Parmessar weg moet bij de EBS is evenmin bekend. Hij kwam vorig jaar in aanvaring met de toenmalige Raad van Commissarissen (RvC) van het bedrijf, dat hem toen aan de kant zette. Die actie gebeurde met goedkeuring van minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen. Parmessar werd in ere hersteld door president Bouterse waarna de RVC-leden van de EBS de eer aan zichzelf hielden en hebben bedankt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten