woensdag 11 april 2018

Minister Ferrier vindt het niet verkeerd om prestatie van leerkrachten te verwachten

'Leerkrachten zijn opnieuw gewaardeerd en daarvoor in de plaats moeten zij hun job goed doen'

'Bonden reageren te snel op zaken die door de media gepubliceerd zijn'

 
Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur blijft erbij, dat zij niet verkeerd is door te stellen dat prestatie van leerkrachten wordt verwacht. De leerkrachten worden betaald, zij zijn opnieuw gewaardeerd en daarvoor in de plaats wil de minister, dat zij hun job goed doen. Het kind staat bij haar centraal. 

De bewindsvrouwe stelt, dat kinderen in Suriname slechts 4.5 uur per dag les krijgen. Dat is bijzonder weinig in vergelijking met de landen uit de regio. Als van deze tijd nog vergaderingen en andere zaken worden afgetrokken, komt er nog minder terecht van lesgeven, aldus Ferrier, zo schrijft Starnieuws vandaag, woensdag 11 april 2018..

Ferrier benadrukt, dat het gaat om de toekomst van Suriname. Zij legt de lat hoog als het gaat om betere resultaten neerzetten.

De minister vindt, dat bonden te snel reageren op zaken die door de media gepubliceerd zijn. Zij is van plan de bonden uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek, waarbij zij haar visie zal geven. Zonder dit gesprek af te wachten, wordt er gereageerd op mediaberichten. Dit vindt zij niet in de haak. Ferrier merkt op dat geen enkele bond op tegen kan zijn dat leerkrachten hun best niet doen.

Voor Ferrier is het prioriteit dat de school straks goed opstart.

De minister had vrijdagochtend een onderhoud met schoolleiders van het binnenland. Zij waardeert enorm de bijdrage die zij leveren om het onderwijs draaiende te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten