zaterdag 28 april 2018

Nederlandse journalist Armand Snijders nieuwe hoofdredacteur de Ware Tijd

(Bron foto: Facebook/de Ware Tijd)
Iwan Brave houdt het na ruim twee jaar al voor gezien

Aanstelling Nederlander als hoofdredacteur signaal voor 'kwaliteit' Surinaamse journalisten....


Armand Snijders wordt per 1 mei aanstaande de nieuwe hoofdredacteur van de Ware Tijd. Hiermee neemt hij het stokje over van Iwan Brave, die op eigen verzoek een stap terugdoet. Brave werd op 1januari 2016 hoofdredacteur nadat hij vanaf medio juli 2015 waarnemend was in deze functie. Dit meldt de Ware Tijd zaterdag 28 april 2018.

Snijders is in juni 2016 als nieuwsmanager aangetreden. Daarvoor was hij hoofdredacteur van maandblad Parbode.

Brave blijft verbonden aan de krant, maar zal geen zitting hebben in de hoofdredactie. Wel zal hij deel uitmaken van het nieuwsmanagement en columns blijven schrijven. De afgelopen jaren heeft de Ware Tijd meer het accent gelegd op duidend nieuws, analyses en achtergronden. Het doel is deze lijn voort te blijven zetten onder de nieuwe hoofdredacteur.

Een andere belangrijke missie van Snijders is de redactie kwalitatief versterken, dit met het oog op onderscheidende content.

Dat een Nederlander aan het roer komt te staan van de redactie van een Surinaamse krant is een ferm signaal voor de kwaliteit van Surinaamse journalisten. Niet voor niets wil Snijders de redactie kwalitatief versterken. Maar, of hij daartoe kan hengelen in de kleine vijver van Surinaamse journalisten om kwaliteit aan de haak te slaan, lijkt echter schier onmogelijk. Snijders heeft wellicht een eigen vijver waarin misschien nog één of twee kwalitatief goede redacteuren rond zwemmen, waarschijnlijk met een Nederlands paspoort.

(Suriname Mirror/de Ware Tijd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten