zaterdag 28 april 2018

'Ouders op Curaçao hebben behoefte aan hulp bij de opvoeding van hun kinderen'

(Bron foto: UNICEF)
Conferentie ‘Opvoeden als basis voor kinderrechten’ 14, 15 en 16 mei op Curaçao


Ouders op Curaçao hebben behoefte aan hulp bij de opvoeding van hun kinderen. Dat zegt pedagoge Peggy Grootens-Tecla, werkzaam bij de Directie Sociale Zaken. 'Kinderen en ouders willen feitelijk hetzelfde, en hebben daarvoor onze hulp nodig.'

Grootens-Tecla baseert zich op bijeenkomsten voor ouders en kinderen die de afgelopen jaren in buurtcentra op Curaçao zijn gehouden, aldus vandaag, zaterdag 28 april 2018, het Antilliaans Dagblad.

Tijdens deze informatieavonden, georganiseerd door het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Werkgelegenheid (SOAW), stond positief opvoeden centraal. Een positieve benadering bij de opvoeding was ook het uitgangspunt van de vorig jaar op Bonaire georganiseerde conferentie ‘Opvoeden als basis voor kinderrechten’, een initiatief van de Interlandelijke Taskforce Kinderrechten, waarin Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Nederland vertegenwoordigd zijn.


Deze conferentie krijgt komende maand een vervolg op Curaçao, van 14 tot en met 16 mei, opnieuw met deelname van alle landen van het Koninkrijk.Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat kinderen en jongeren optimale kansen hebben op een gezonde ontwikkeling? Dat is de grote vraag, zegt Grootens-Tecla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten