zaterdag 28 april 2018

Onderzoek 'Wilhelmina' naar aanleiding aangifte van Statenlid Plet, Curaçao, geseponeerd

OM: 'Onvoldoende bewijs voor, uitlokking, poging omkoping'


Naar aanleiding van de aangifte van Statenlid Plet bij de Landsrecherche op 18 februari 2017, had de Procureur-Generaal (PG) een strafrechtelijk onderzoek gelast. De Landsrecherche Curaçao (LrC) heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) onderzoek naar (uitlokking) poging omkoping door eveneens Statenleden Gerrit Schotte en Charles Cooper verricht, waarbij de verdenking was, dat deze Plet wilden bewegen om tegen betaling van een groot geldbedrag de steun aan de regering Koeiman op te zeggen. Inmiddels is het onderzoek afgerond. 

Het onderzoek heeft langer geduurd dan de bedoeling was, omdat met name het uitlezen van digitale gegevens lange tijd in beslag heeft genomen, aldus het OM donderdag 26 april 2018.

In het onderzoek is vastgesteld dat er voldoende reden was voor verdenking en voor de inzet van dwangmiddelen, zoals de op 5 april 2017 uitgevoerde huiszoekingen. Het onderzoek heeft evenwel onvoldoende bewijs opgeleverd dat (uitlokking) poging omkoping heeft plaats gevonden als beweerd in de aangifte. Om die reden heeft de Procureur-Generaal de zaken heden, 26 april 2018, geseponeerd.

De verdachten en hun advocaten alsmede de aangever zijn van deze beslissing op de hoogte gebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten