zaterdag 28 april 2018

Bananenproducenten Colombia zijn slachtoffer van drugshandel

Bananensector is het beu, dat drugshandelaren containers met bananen gebruiken om cocaïne te smokkelen


De voorzitter van de Bananenvereniging van Colombia (Asociación de Bananeros de Colombia), Juan Camilo Restrepo Gomez, betreurt en speekt zijn afwijzing uit tegen drugshandelaren die bananenzeecontainers blijven gebruiken om cocaïne naar Europa te smokkelen, zoals blijkt uit de gevonden lading van negen ton cocaïne tussen bananen in een zeehaven in Spanje.

Na te zijn geïnformeerd over de resultaten van de operatie, waarbij de autoriteiten drugs in beslag namen die tussen bananen naar Europa waren gesmokkeld, zei de vakbondsleider, dat de bananenzakenlieden het slachtoffer zijn van de illegale activiteiten van deze drugshandelaren en dat het werk van de bananentelers niet moet worden aangetast door de illegale acties van deze drugsbendes.


'Wij voeren een legale activiteit uit, een activiteit die in de regio in jaren vooruitgang heeft geboekt. Wanneer deze plaag plaatsvindt, moeten wij, de slachtoffers van alle tragedies die deze verdomde drugshandel heeft gebracht, al het positieve nieuws verspreiden in onze regio, en de publieke strijdkrachten macht bedanken voor al hun werk en begeleiding', zei hij.

Restrepo Gomez zei echter, dat er een toename zou moeten zijn van het aantal leden van de publieke strijdkrachten die de containers controleren die vertrekken vanuit de haven van Uraba om de weg naar de drugshandelaren te dichten.

'We benadrukken, dat we het slachtoffer zijn van een plaag die Colombia en zijn bevolking en in dit geval de bananenindustrie pijn doet. Een container met bananen volgeladen met cocaïne stigmatiseert een sector en wij zijn hier het slachtoffer van. Het beste dat we kunnen doen, is doorgaan met werken, zodat dit slechte nieuws onze sector niet aantast', aldus de president van Augura.

'Augura werkt hand in hand met de institutionele structuren, hoe groter de aanwezigheid van juridische actoren, hoe meer we dit soort negatief nieuws zullen vermijden. Voorlopig wil Augura duidelijk maken, dat het voldoet aan alle procedures die de bananensector vereist om buitenlandse handelstransacties uit te voeren', zei vakbondsleider Juan Camilo Restrepo.

(Suriname Mirror/Caracol/FreshPlaza/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten