zaterdag 17 maart 2018

Zorgen biij Korps Politie Suriname over criminaliteit onder jeugdigen (op scholen)...

Controle op de scholen wordt geïntensiveerd


Het Korps Politie Suriname, het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur en het ministerie van Sport- en Jeugdzaken hebben woensdag een interdepartementale bijeenkomst gehad, op voorstel van het hoofd van de afdeling Jeugdzaken, Maureen Palmtak. Het onderwerp was de aanpak van criminele handelingen van sommige jeugdigen, naar aanleiding van gevallen van criminaliteit waar jeugdigen bij betrokkenen zijn. Dit meldt het korps vandaag, zaterdag 17 maart 2018.

De politie wordt dagelijks geconfronteerd met gevallen variërend van vechtpartijen op scholen, veelal met wapens of scherpe voorwerpen, verkoop van drugs, bendevorming tot diefstallen. Een meest voorkomende is het onder zich hebben van scherpe- of steekvoorwerpen

Er zijn oplossingsmodellen aangedragen tijdens het overleg. Eén van de eerste stappen is dat de controle op de scholen zal worden geïntensiveerd.

In het school reglement wordt opgenomen, dat het verboden is om met wapens of andere voorwerpen die niet voor de school bestemd zijn op school te komen. Het ministerie van Onderwijs zal via alle scholen de schoolreglementen weer laten verstrekken aan ouders en de leerlingen. Er zullen op verschillende scholen steekproefcontroles worden uitgevoerd door de schoolleiding of de leerkracht. Wanneer een jeugdige weigert zich te onderwerpen aan de controle, dan zullen de ouders erbij worden gehaald en indien nodig de politie.

De oplosmodellen die zullen worden uitgevoerd, zullen in het voordeel van de veiligheid van de jeugd en de leerkrachten uitpakken. Alle stakeholders zijn het er over eens, dat er een multidisciplinaire aanpak is vereist voor dit probleem. Op ouders en verzorgers wordt een beroep gedaan om hun ondersteuning te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten