zaterdag 17 maart 2018

Regering begint met de bouw van zevenhonderd woningen

'De woningen worden direct aangesloten op het elektriciteits- en waternet'

400 Huizen te Morgenstond, locatie overige 300 nog niet bekend... 


De regering is begonnen met de bouw van zevenhonderd woningen. Op Morgenstond werd gisteren het startsein gegeven voor de bouw van de vierhonderd woningen die daar zullen verrijzen. Waar de andere driehonderd huizen komen, moet nog worden bepaald, zo schrijft de Warre Tijd vandaag, zaterdag 17 maart 2018.

Het programma is onderdeel van de tweede fase van het Dalian-woningproject waarvan de overeenkomst in november is getekend. De kosten zijn geraamd op zeventig miljoen Amerikaanse dollar. In de eerste fase, van 2012 tot 2016, heeft de aannemer 550 woningen opgeleverd.

'Als we de weergoden aan onze zijde hebben, zullen we dit jaar honderd huizen opzetten, maar we hopen dat het er meer worden. We zullen er ook voor zorgen dat de woningen direct worden aangesloten op het elektriciteits- en waternet', zegt projectmanager Anwar Hassankhan.

Er is twee jaar uitgetrokken om de vierhonderd woningen te Morgenstond op te zetten.

Hassankhan zegt dat het oppakken van nieuwe woningbouwprojecten enige tijd heeft stilgelegen, omdat bestaande projecten geëvalueerd werden. Er zouden intussen meer dan 1.500 huizen zijn gebouwd op diverse locaties zoals Hanna's Lust, Richelieu en Oldenburg.

'Als je een jaar stilstand hebt gehad, dan wil je dat ergens inhalen en de capaciteit is er om dat te doen.' De projectmanager concludeert, dat Dalian de afgelopen jaren goed werk heeft geleverd in onder andere Richelieu in Commewijne. 'Er zijn heel goede woningen gebouwd en er zijn nauwelijks klachten.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten