zaterdag 17 maart 2018

Grassalco heeft 4 potentiële partners voor granietproject in oude productiehallen Suralco Coermotibo

'De onderhandelingen zijn thans gaande'


De haalbaarheidsstudie van Grassalco naar commerciële productie van de natuursteenreserves in Patamacca, is bijna afgerond. Bij een positieve uitkomst zullen granietblokken tot platen worden verzaagd in de voormalige productiehallen van Suralco te Coermotibo. Intussen zijn er al potentiële partners. 

'Er zijn vier partijen die bereid zijn dit project in jointventureverband uit te voeren. De onderhandelingen zijn thans gaande', zegt Grassalco-directeur Sergio Akiemboto over de plannen in Oost-Suriname, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 17 maart 2018.

Het bedrijf blijft doorgaan om internationale partners te interesseren in het Patamacca-natuursteenproject, voegt hij eraan toe. In dat kader heeft een delegatie van het staatsmijnbouwbedrijf onlangs Brazilië bezocht voor deelname aan de mijnbouwbeurs Exposibram Amazônia, in het najaar van 2018.

Op 15 augustus 2017 heeft het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen het beheer over de Coermotibo-opstallen overgedragen aan Grassalco. De directeur zegt ook, dat het mijnbouwbedrijf bezig is om de hoeveelheid restantbauxiet in het Moengogebied in kaart te brengen en de exportmogelijkheid hiervan na te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten