zaterdag 17 maart 2018

Samenwerkingsraad Suriname – Guyana bijeen in Parmaribo

Samenwerkingsraad onder meer gericht op monitoren samenwerking tussen de twee landen 

(Bron foto: NII)


De 8ste vergadering van de samenwerkingsraad Suriname – Guyana vindt vrijdag 16 maart en vandaag, zaterdag 17 maart 2018, plaats in de vergaderruimte van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Samenwerkingsraad, ook wel de Cooperation Council, ingesteld door de staatshoofden, is er onder meer op gericht om de samenwerking tussen de twee landen te monitoren. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Ook zal men nagaan, waar nodig oplossingen aan te dragen voor eventuele uitdagingen en knelpunten, die zich gaande het proces van samenwerking kunnen voordoen. De Raad heeft verder tot taak te werken aan de verdieping en uitbreiding van de relaties op basis van voordeel voor beide landen en volkeren.

Tijdens de vergadering zullen aan de orde komen de samenwerking op het gebied van landbouw en veeteelt, energie, milieu, handel jeugd en sport. Maar, wat vrijdag is besproken vermeldt het NII niet...

Een werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van diverse sectoren en ministeries, ondersteunt de Raad in diens werkzaamheden.

In het afgelopen jaar is veel vooruitgang geboekt in het kader van de samenwerking op diverse terreinen, waaronder het faciliteren van de handel. De Surinaamse sectie van de Raad staat onder voorzitterschap van ambassadeur Harold Kolader, die ook de vergadering zal voorzitten, terwijl de Guyanese sectie onder voorzitterschap staat van Barbara Haley. De opening van de 8ste vergadering  is verricht door de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle Post

Geen opmerkingen:

Een reactie posten