zaterdag 17 maart 2018

Bomaanslag in Ecuador bij marinebasis te Borbón in kustprovincie Esmeraldas

Geen doden en ernstig gewonden na ontploffing zelfgemaakte explosief

(Bron foto: Twitter)


Een zelfgemaakte explosief isvrijdag 16 maart 2018 ontploft in Ecuador, in de buurt van een marinebasis. Dit is het tweede bombardement in de noordelijkste kustprovincie van Esmeraldas in Ecuador, waar de laatste tijd drugsverslaving is toegenomen. Op Twitter liet het ministerie van Binnenlandse Zaken van Ecuador weten, dat er geen doden of ernstige verwondingen zijn en dat de schade aan het gebouw gering is. Ze kondigt ook de detentie aan van drie personen.




'Tot dit moment zijn drie personen aangehouden. We nemen geplande en gearticuleerde acties en in de komende uren zullen we een persconferentie geven met gedetailleerde informatie.'

Op 27 januari ging een autobom af bij een politiebureau in San Lorenzo, Esmeraldas, waarbij 28 mensen gewond raakten, politie officieren en burgers. Ecuador beschouwde dat als een 'terroristische aanslag' en het werd in verband gebracht met netwerken voor drugshandel door nationale veiligheidstroepen werden belaagd.

Hoewel de explosieven van een andere fabricatie zijn, verklaarde Cesar Navas, minister van Binnenlandse Zaken, in een interview: 'We kunnen niet beweren of ontkennen dat deze gebeurtenis verband houdt met wat er gebeurde in SanLorenzo.'


Later gaf hij een hypothese van de motieven achter de ontploffing, 'met deze daden proberen ze ons bang te maken vanwege ons werk tegen de georganiseerde misdaad', zei Navas.

De steden Eloy Alfaro en San Lorenzo, op de grens met Colombia, bevinden zich al twee maanden in een noodtoestand en het Ecuadoraanse leger beheert momenteel de veiligheid in de provincie, terwijl zowel de politie als het leger bezig zijn met onderzoek naar transnationale criminele groepen die, aldus minister van Defensie Felipe Vega, 'straffeloos willen opereren'.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter/El Universo/andes.info.ec/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten