zaterdag 17 maart 2018

President Bouterse is in Tapoeripa en laat reshuffeling even voor wat het is...

Bouterse neemt te Tapoeripa onder andere een polikliniek officieel in gebruik

 
Te midden van de drukte rond de reshuffling van het kabinet, is president Desi Bouterse dit weekend in Tapoeripa, aan de linkeroever van de Nickerierivier. Daar zal de president morgen onder andere een polikliniek officieel in gebruik nemen. Ook is er een waterleidingsysteem aangelegd in het dorp. 

Het dorp Tapoeripa is ongeveer 90 jaar oud en telt 75 inwoners. De mensen waren verstoken van nagenoeg alle essentiële basisbenodigdheden. Intussen is er een polikliniek gebouwd met hulp van de Technische Dienst van het Nationaal Leger en in februari opgeleverd. Het Mungra Medisch Centrum (MMC) is in opdracht van de president belast met de medische zorg van het Kabalebo- en het Wayambo-gebied.

(Bron: Google Earth/Suriname Mirror)
De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft ervoor gezorgd dat de gezinnen in het dorp voorzien zijn van water. SWM-directeur Marlon Oosterling bevestigt vandaag, zaterdag 17 maart 2018, op Starnieuws dat erfkranen zijn aangebracht. Via zonne-energie wordt stroom opgewekt, waardoor het hele dorp voorzien wordt van water.

Mobiel bellen en ontvangst van digitale televisie signalen zijn nu ook mogelijk te Tapoeripa. Telesur gaf eerder aan trots te zijn op deze bijdrage die is geleverd aan de ontwikkeling van communicatie en kennis te Tapoeripa. Er is een mast met een hoogte van 45 meter in bedrijf gesteld afgelopen maand. Met behulp van deze mast, waarvan de signalen afkomstig zijn uit Coronie via Donderskamp, is mobiel bellen en de ontvangst van digitale televisie signalen mogelijk in dit dorp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten