dinsdag 13 maart 2018

Waidoe (PL) vindt dienstreizen belangrijk in aanloop naar regeermacht

'De PL-fractie participeert niet a la dol aan missies'


Pertjajah Luhur (PL)-parlementariër William Waidoe vindt het een goede zaak, dat zijn fractie nu toch weer deelneemt aan buitenlandse dienstreizen die door De Nationale Assemblee (DNA) worden ondernomen. Met het oog op regeermacht na 2020 is het volgens hem belangrijk, dat zijn partij niet achter raakt. 

'Juist gezien de precaire situatie in het land is het verschrikkelijk belangrijk te participeren in het buitenland, vooral als het gaat om bepaalde onderwerpen. Wij kunnen ons niet uitsluiten willen wij in de toekomst deelgenoot worden van een regering. Wij moeten visie hebben. Het heeft geen zin om te participeren in een regering en dan hebben wij geen idee welke richting wij moeten opgaan. Dan kunnen wij de partij opdoeken. En dat is niet waarom Waidoe in de politiek is gestapt', zegt de PL’er vandaag, dinsdag 13 maart 2018, in het Dagblad Suriname.

Hoewel de Pertjajah Luhur (PL) zich op het standpunt had gesteld, dat ze door de precaire situatie voor een jaar niet deel zou nemen aan buitenlandse reizen, zijn er in de afgelopen periode uitzonderingen gemaakt voor Waidoe en fractiegenote Ingrid Karta-Bink.

Waidoe kijkt nuchter naar de kritiek die op dit besluit wordt geleverd. 'Kritiek op Surinamers brengt ons nergens. De mensen die kritiek blijven leveren, hebben mijn adres en kunnen mij altijd van feedback voorzien. Alle kritische burgers die denken het beter te kunnen doen, laten zij dan meedoen in 2020', aldus Waidoe.

Het PL-Assembleelid stelt, dat hij wel altijd ervoor zorgt, dat zijn achterban na terugkeer geïnformeerd wordt over de verrichtingen van ondernomen missies. 'Ik doe het in Nickerie en mijn achterban is op de hoogte.'

Volgens de politicus is het wel opvallend dat ondanks de precaire situatie leden van de regering veel meer naar het buitenland gaan, maar geen verslagen opsturen naar het parlement. 'De PL-fractie participeert niet a la dol aan missies. Bij onze missies liggen de verslagen ook op de website van De Nationale Assemblee. Men kan daar zelf gaan kijken en beoordelen of het goed was of niet', aldus Waidoe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten