dinsdag 13 maart 2018

Onderbezetting Luchtvaartdienst is opgeheven

(Bron foto: NII)
Luchtvaartdienst levert elf nieuwe 'tower controllers' af voor luchtverkeerstoren
 

De Luchtvaartdienst heeft in de afgelopen periode elf nieuwe ADC/APP’ers (tower controllers) afgeleverd. Dit is gebeurd mede door de steun van de minister van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Jerry Miranda, zegt het hoofd van de dienst, Faizel Baarn, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) maandag 12 maart 2018.

Hij geeft aan dat er een start is gemaakt met het opheffen van de onderbezetting bij dit dienstonderdeel. De tower controllers hebben een vier maanden durende theoretische en praktische training gevolgd, die volledig is verzorgd door Surinaamse instructeurs in de faciliteiten van de Luchtvaartdienst. Zij worden nu al ingezet om de 'On the Job' periode te voltooien. Hierna zullen zij worden uitgecheckt, waarna zij hun brevetten van de burgerluchtvaartautoriteit CASAS zullen ontvangen.

Een ADC/APP’er verricht werkzaamheden in de luchtverkeerstoren. In het afgelopen jaar heeft de Luchtvaartdienst 16 ADC/APP’ers afgeleverd en 12 Area Controllers.

De Luchtvaartdienst heeft veel geïnvesteerd in het opzetten van het Suriname Aviation Training Center en is nu in de eindfase om deze faciliteit conform de geldende standaarden officieel in orde te hebben. Hierbij geniet de Luchtvaartdienst hulp en begeleiding van de CASAS.

Deze maand zal gestart worden met de Basic Air Traffic Services (BATS) opleiding waaraan ongeveer 40 cursisten zullen deelnemen. De groep loopt al geruime tijd mee in de organisatie. Dit zal ook maken dat zij gemakkelijker de BATS-opleiding halen, meent Baarn. Intussen zijn de regelmatige refresher courses gepland en de nodige middelen in kaart gebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten