dinsdag 13 maart 2018

Angélica Lozano eerste openlijk LGBT-persoon gekozen in de Senaat in Colombia

Lozano, Groene Alliantie, krijgt 105.299 stemmen, op één na hoogste aantal van haar partij


Een biseksueel Colombiaans Congreslid was zondag 11 maart 2018 de eerste openlijk LGBT-persoon die werd gekozen in de Senaat van het land. Angélica Lozano van de Groene Alliantie kreeg 105.299 stemmen, het op één na hoogste aantal stemmen van de kandidaten van haar partij voor de Senaat.

Lozano, een voormalig lid van de gemeenteraad van Bogotá die in 2014 tot lid van het Colombiaanse Huis van Afgevaardigden werd gekozen, is een van de 14 openlijk LGBT-kandidaten die deelnamen aan de verkiezingen.


Mauricio Toro, een openlijk homoseksuele man die lid is van de Groene Alliantie, werd verkozen in het Huis met 19.045 stemmen. Tatiana Piñeros, een transgendervrouw die kandidaat was voor de Senaat met Lista de la Decencia, een coalitie van linkse partijen, won niet.


De verkiezing van zondag was de eerste die plaatsvond in Colombia sinds de regering van president Juan Manuel Santos een vredesovereenkomst had ondertekend met de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia, FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia).


(Suriname Mirror/Washington blade/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten