dinsdag 13 maart 2018

Sint Elisabeth Hospitaal Curaçao wacht op beslissing minister op bezwaar minister inzake zorgbudget

Bezwaar op Budgetbeschikking waarbij Sehos een zorgbudget krijgt van 120 miljoen gulden


Het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) is in afwachting van een beslissing van de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Suzy Camelia-Römer (PIN), op het februari 2016 ingediende bezwaar op de Budgetbeschikking waarbij het Sehos een zorgbudget krijgt van 120 miljoen gulden.. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 13 maart 2018.

'Op 17 januari 2018 heeft de behandeling door de bezwaaradviescommissie plaatsgevonden. Sehos is in afwachting van de beslissing van de minister', zo staat in een onlangs gehouden presentatie in de centrale commissievergadering van de Staten.

Uit de presentatie blijkt overigens, dat voor 2017 het budget wel verhoogd is naar 124 miljoen gulden. Maar, zo staat geschreven: 'Dit zorgbudget dekt nog steeds niet volledig de exploitatie per jaar van het ziekenhuis. Sehos heeft op 5 mei 2017 bezwaar ingediend. Behandeling door de bezwaaradviescommissie heeft nog niet plaatsgevonden.'

Inmiddels heeft de Raad van Bestuur het concept-budget 2018 van de stichting opgeleverd. 'Dit budget is gebaseerd op de reële en rationele kosten van de stichting. In dit budget zijn de onvermijdbare offers ten behoeve van ziekenhuiszorg opgenomen. In dit verband zijn tevens de relevante kosten opgenomen die betrekking hebben op Sehos gereedmaken voor Hospital Nobo Otrobanda (HNO)’', zo wordt uitgelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten