dinsdag 6 februari 2018

Twee maanden jonge tijgerwelp gevonden in kleine afgesloten box in Jalisco, Mexico

Tijgertje lag op krantenknipsels zonder voedsel



Een twee maanden jonge tijgerwelp is gevonden in een kleine container in de westelijke Mexicaanse staat Jalisco, aldus de autoriteiten. Politieambtenaren werden zich naar verluidt bewust van beweging en geluid uit de box, waarna een hond, die was toegewezen aan de federale strijdkrachten, de cub had geroken, die zonder voedsel in de blauwe plastic container werd gevonden.


Het deksel van de box was met tape afgesloten en er waren verschillende perforaties in de box gemaakt om lucht te laten binnendringen. De mannelijke welp, wiens soort met uitsterven wordt bedreigd, lag op krantenknipsels.


De agenten waarschuwden en zochten begeleiding van het Openbaar Ministerie en het bureau van de federale procureur-generaal voor milieubescherming met betrekking tot de behandeling van het dier. Het verdoofde Bengaalse tijgertje was verpakt om te worden verzonden naar Queretaro vanaf de Nueva Central de Autobuses.


Het tijgertje is momenteel in bewaring bij de Procuraduría Federal de Protección al Ambiente - een bestuursorgaan van het Departement van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu. De entiteiten zullen vervolgens de vergunningen voor het bezit van het dier herzien.

Dit is de derde kat achtige die de federale politie de afgelopen weken heeft ontdekt. Op 25 januari werd een vrouwelijke Bengaalse tijgerwelp gevonden in een postpakkettenbedrijf in Xoxocotlán, Oaxaca, en afgelopen zaterdag werd een jaguar in een kooi Gevonden bij een snelweg in Chihuahua.

(Suriname Mirror/debate.com.mx/TeleSUR/Televisia/Twitter/xataka)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten