(Bron foto's: Guyana Times) |
Het Canadese Guyana Goldfields Inc. wil haar activiteiten in Guyana uitbreiden door de eerste ondergrondse mijn van het land te bouwen. Deze ontwikkeling zou binnen de komende vier jaar moeten plaatsvinden en er wordt meer dan 120 miljoen Amerikaanse dollar in het project gepompt, aldus de president en Chief Executive Officer (CEO) van het Canadese mijnbouwbedrijf Scott Caldwell.
Hij zei zaterdag, dat verschillende studies al zijn afgerond en het bedrijf wacht nu op een haalbaarheidsrapport dat de ingangsdatum zou bepalen. Gevraagd naar de risico's en veiligheidsmaatregelen van dergelijke operaties, beweerde Caldwell dat dit soort mijnbouw 'zeer veilig, zeer efficiënt' is.
Hij legde uit dat het bedrijf moet overstappen van open mijnbouw naar ondergrondse mijnbouw, voornamelijk vanwege de Cuyuni-rivier. De CEO merkte ook op, dat een hogere kwaliteit van goud onder de basis van de Aurora Mines ligt, maar het bedrijf kan de put niet verder uitbreiden vanwege de Cuyuni-rivier, dus de andere optie is om ondergronds te gaan.
Deze methode, voegde hij eraan toe, zou resulteren in minder verstoring van het milieu. Bovendien verklaarde Caldwell, dat het bedrijf al ongeveer 4 miljoen dollar heeft uitgegeven voor het uitvoeren van onderzoek naar ondergrondse tunnelwerkzaamheden, wat allemaal positieve resultaten over de operatie opleverde.
Hij merkte zelfs op, dat er ook miljoenen dollars zijn besteed aan risicoanalyse en boortesten, waaronder hydrologie testen, grondtesten, rockmechanica, enzovoorts. 'We hebben al dat werk gedaan ... alle risicoanalyses werden gedaan, dus het is slechts een kwestie van wanneer we zullen beginnen en we zullen het antwoord weten tegen het einde van de maand', stelde hij. Bovendien merkte de CEO op, dat 'ondergrondse mijnen natuurlijk heel wat anders is dan open mijnbouw, en er is nog niet veel ondergrondse mijnervaring in Guyana. We moeten dus behoorlijk wat trainen om het personeel zover te krijgen.'
Volgens Caldwell, die veel ervaring heeft met ondergrondse mijnbouw, zou het bedrijf enkele buitenlandse trainers moeten behouden voor de eerste fase, en dan geleidelijk aan overgaan op Guyanees personeel, dat zou moeten worden opgeleid. 'We hebben talloze Indonesiërs in dat land opgeleid voor ondergrondse mijnbouw in de VS, Canada en de rest van de wereld. Het zal een tijdje duren, want je moet veilig en efficiënt zijn, maar het kan worden gedaan, en ik weet dat onze medewerkers kunnen worden opgeleid om van bovengronds naar ondergronds te gaan', zei Caldwell.
Hij voegde eraan toe dat wanneer het werk begint aan de ondergrondse operaties, het personeelsbestand moet worden uitgebreid met 75 tot 100 personen, wat volgens hem goed zou zijn voor Guyana, omdat het banen zou creëren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten