dinsdag 6 februari 2018

Kunstenaar Erwin de Vries wordt met staatseer begraven

De Vries wordt in besloten familiekring begraven



Kunstenaar Erwin de Vries wordt morgen met staatseer begraven. Dat bevestigt het Kabinet van President bij monde van Eugene van der San, aldus de Ware Tijd vanmiddag, dinsdag 6 februari 2018.

'We hebben het verzoek van het directoraat Cultuur binnengekregen en ondertussen heeft de president de toestemming verleend', zegt hij. Van der San verduidelijkt dat er een verschil is met een staatsbegrafenis. 'Bij een staatsbegrafenis worden alle kosten door de staat betaald. Bij een begrafenis met staatseer verleent de overheid ondersteuning bij het ceremonieel gedeelte.'

De Vries overleed 31 januari vrij plotseling nadat hij zich daags daarvoor onwel voelde en zich bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo had aangemeld. Daar werden inwendige bloedingen ontdekt en moest hij een spoedoperatie ondergaan. Hoewel de ingreep succesvol was, overleed De Vries kort daarop alsnog.

Volgens Van der Sanlukt het de president niet om zelf de begrafenis van de kunstenaar te bezoeken, maar zal de regering wel vertegenwoordigd zijn.

Vanavond wordt door het Directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur een open podium in de Congreshal georganiseerd. Een ieder krijgt de gelegenheid persoonlijke ervaringen te delen. Onder andere schrijfster Cynthia McLeod en musicus Ronald Snijders zullen een bijdrage leveren.

De uitvaartceremonie is morgen in de hal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken wel voor publiek toegankelijk, maar de teraardebestelling vindt in besloten familiekring plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten