dinsdag 6 februari 2018

BEP-bstuur roept leden op hoofd koel te houden

'Er is geen plaats voor instabiliteit en onzekerheid in de partij'

 
'De wil van de vereniging Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) heeft gezegevierd met de uitverkiezing van Ronny Asabina als nieuwe leider van de partij. Het hoofdbestuur doet ook een beroep op de achterban om het hoofd koel te houden. Er is geen plaats voor instabiliteit en onzekerheid in de partij. Wij kunnen ons dat niet veroorloven', aldus de BEP vandaag, dinsdag 6 februari 2018, in een persbericht. 

De partij zal op een nog nader te bepalen datum ex-voorzitter Celsius Waterberg op gepaste wijze bedanken voor zijn bewezen diensten tijdens zijn termijn.

Bij de op 3 februari gehouden bestuursverkiezingen hadden de kandidaten Michel Felisi, Caprino Alendy en Celsius Waterberg zich uit het bestuur teruggetrokken. De regio’s die deze leden hadden voorgedragen zullen met een andere voordracht moeten komen om het bestuur volledig te maken. Asabina gaat leiding geven aan het bestuur, dat verder bestaat uit Andre Dikan (Sipalwini), Rene Amautan ( Sipaliwini), Andy Aboikoni (Sipaliwini), Edbertus Fonki (Sipaliwini), Vivien Flink (Sipaliwini), Wilco Finisie (Brokopondo), Marjon Agarding (Marowijne), Isidore Pinas (Marowijne), Monique Pintoe (Commewijne), Justina Eduards (Paramaribo), Marlon Cairo (Wanica), Paul Misdjan (Wanica), Agnes Bleyer (Vrouwenraad), Winson Lame (Jongerenraad) en August Lila (Nickerie).

De vooruitzichten zijn niet uitzichtloos, zegt de BEP die de 'alle rechtgeaarde Surinamers' vraagt om positief te blijven en de hoop en moed niet op te geven. 'Het is een gegeven dat wij met zijn allen een bijdrage moeten leveren opdat onze economie weer de nodige veerkracht verkrijgt.'

De partij wil haar imago als betrouwbare partner behouden. 'Partnerschap betekent ook voor ons dat wij er alles aan moeten doen en dus bewerkstelligen dat het beleid transparant is en daarmee acceptabel voor de burgers.'

De BEP maakt deel uit van de coalitie. De partij stelt dat zij har schouders onder het werk zal blijven zetten om 'het leven voor de burgers dragelijk en dragelijker te maken'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten