donderdag 25 januari 2018

Wie leidt bond Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS)? Gentle of Seedorf?

Seedorf: 'Gentle is niet de statutair voorzitter'


Hoewel Sergio Gentle, penningmeester van de Surinaamse Politiebond (SPB), zich de waarnemend voorzitter noemt van de bond Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), zegt John Seedorf dat hij nog steeds de voorzitter is. Het dagelijks bestuur van de SPB noemt zich vanaf juli 2017 ook het dagelijks bestuur van de BBS, zo bericht de Ware Tijd vandaag, donderdag 25 januari 2018.

Hoewel Seedorf geen vergadering had uitgeschreven, zegt Gentle dat hij volgens de statuten is gekozen. Van waarnemend minister Ferdinand Welzijn van Justitie en Politie kreeg zijn bestuur vorig jaar te horen, dat de bewindsman niet met bonden onderhandelt, maar daartoe mandaat geeft aan een diensthoofd. Anderhalve week geleden kreeg het bestuur-Gentle een brief van Welzijn. Op het ministerie aangekomen kregen de vertegenwoordigers te horen, dat de minister niet hun had moeten uitnodigen. De brief had naar het bestuur-Seedorf gestuurd moeten worden.

Gentle is niet de statutair voorzitter, zegt Seedorf. Hij stelt dat er vorig jaar een vergadering is belegd waarop veel niet-leden waren. Hij had die bijeenkomst niet uitgeschreven. 'Gentle heeft incorrecte handelingen gepleegd. Laat hij het correct doen. Ik stel me niet opnieuw herkiesbaar.'

Seedorf zegt, dat hij in onderhandeling is met de leiding van het ministerie. Als deze gesprekken zijn afgerond zal hij een vergadering beleggen waarna bestuursverkiezingen worden uitgeschreven. Op de vraag of hij nog gedragen wordt door de leden heeft Seedorf geen afdoend antwoord. Hij zegt dat op vergaderingen soms maar negentien leden komen opdagen. Hij wijt dit aan de situatie in het land waarbij werkers geen geloof meer hebben in de vakbond. 'Niemand krijgt ondersteuning.'

Hij stelt dat werkers meer vertrouwen in zichzelf moeten hebben. 'Ze zijn gauw blij met een dode mus. Zo ontstaat verpaupering.' Seedorf zegt verder, dat hij uitkijkt naar de uitvoering van het akkoord dat is ingediend onder minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie. Hij zegt dat diens opvolger, minister Jennifer van Dijk-Silos het eisenpakket al in uitvoering had genomen. Toen kwam er een wisseling van de wacht. Eugène van der San werd minister en nu is er weer een waarnemend minister.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten