donderdag 25 januari 2018

Curator failliet verklaarde Insel Air Aruba vindt ‘Venezolaanse vordering’ waardeloos

Met de aanvraag van de conversievergunning is iets mis gegaan


De curator van het vorig jaar failliet verklaarde Insel Air Aruba nv - die vennootschapsrechtelijk onafhankelijk is van de nog wel operationele Insel Air International bv op Curaçao - beschouwt de ‘Venezolaanse vordering’ als waardeloos, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 25 januari 2018.

Los van de vraag of Venezuela financieel überhaupt in staat is en welwillend is om het uitstaande bedrag in dollars te betalen, blijkt er destijds met de aanvraag van de conversievergunning iets mis te zijn gegaan. Het gaat ten minste om de zeer substantiële post van 46 miljoen florin (26 miljoen dollar), die al in 2014 voor het eerst op de balans verschijnt.

Nader onderzoek door curator Jeannot de Cuba naar de ‘Venezolaanse vordering(en)’ heeft tot het inzicht geleid dat Insel Aruba ‘geen opeisbare geldelijke vordering heeft op de Venezolaanse Staat in eigenlijke zin, doch hooguit een recht op conversie van een bepaald bedrag in bolívars in Amerikaanse dollars tegen de officiële door de Venezolaanse Staat vastgestelde wisselkoers.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten