donderdag 25 januari 2018

SZF weer onder vuur vanwege achterstallige betalingen, nu wordt gevuurd door Vereniging van Apothekers

Declaraties november 2017 zijn door het SZF slechts voor 50% uitbetaald

'SZF kondigt eenzijdig aan het al niet aan de tijd aangepast apotheektarief te verlagen'


De Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA) voorziet grote problemen in de continuïteit van de farmaceutische dienstverlening voor SZF-patiënten. Over de declaraties van de maand november 2017 zijn de apotheken door het SZF slechts voor 50% uitbetaald en het SZF weigert aan te geven wanneer de rest van de gelden zullen worden gestort.

Daarnaast heeft er nog helemaal geen uitbetaling over de maand december 2017 plaatsgevonden. Dit stelt de VvA vandaag, donderdag 25 januari 2018, in een persbericht, aldus Starnieuws.



Benadrukt wordt dat de apotheken dagelijks geneesmiddelen verstrekken aan SZF-patiënten en daarvoor vaak contant hun voorraden dienen aan te vullen. Apotheken kunnen straks ook hun personeel niet op tijd uitbetalen en dan zijn de andere bedrijfskosten nog niet eens genoemd.

Verder is te melden, dat de vergoeding die apotheken ontvangen bovenop de inkoopprijs van geneesmiddelen al jaren achterhaald is vanwege enorme kostenstijgingen door onder andere koersverhogingen. Dit is door de beroepsgroep al langer bij het SZF aangekaart. Desondanks hebben de apotheken steeds de dienstverlening gecontinueerd.

Als klap op de vuurpijl heeft het SZF gisteren eenzijdig aangekondigd het al niet aan de tijd aangepast apotheektarief te verlagen. Deze werkwijze van het SZF is onacceptabel voor de apotheken. De inkomstenvermeerdering van de apotheken vanwege enkele prijsverhogingen staan in geen verhouding tot de kosten stijgingen op het gebied van personeel, huisvesting, verpakkingskosten etc.

Bij het uitblijven van de tijdige betaling aan apotheken en bij het eenzijdig verlagen van de apotheek vergoeding door het SZF zullen de apotheken niet meer garant kunnen staan voor een continue en adequate dienstverlening. 'SZF-verzekerden: u bent geïnformeerd!', waarschuwt de VvA.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten