donderdag 28 december 2017

Weer onzekerheid bij aantal politieagenten over hun bevordering

(Bron foto: Politiebond)
'Sommige agenten hebben nog geen beschikking gekregen, het is heel vreemd'


Ook dit jaar bestaat bij een aantal politieagenten vlak voor de jaarwisseling onzekerheid over hun bevordering. Volgens de woordvoerder van de Surinaamse Politiebond (SPB), Revelino Eijk, is de onzekerheid ontstaan, omdat sommige agenten nog geen beschikking hebben gekregen. 

'Wij weten niet waaraan dit ligt. Het is heel vreemd', aldus Eijk vandaag, donderdag 28 december 2017, in de Ware Tijd. 

'Het kan dat er zich een wonder voordoet vóór donderdagmiddag en wij bericht ontvangen dat de groep vrijdag wel bevorderd wordt.'

Zelf is hij ook onzeker over zijn eigen bevordering. Eijk behoort tot de groep die geslaagd is voor de inspecteursopleiding in 2016. Hij heeft zonder succes een rechtszaak aangespannen over de bevordering. 'Het grootste probleem ligt bij de groep officieren die bevorderd moet worden, omdat de administratieve afhandelingen bij deze groep iets langer dan normaal duren', zegt de SPB-woordvoerder.

Ook van de groep agenten uit de lichting van bondsvoorzitter Raoul Hellings zijn enkelen niet opgeroepen voor vandaag, wanneer bij de jaarafsluiting bevorderingen plaatsvinden. Op geruchten dat er bij de selectie sprake is van een voorkeursbehandeling wil hij niet ingaan. Het is hem opgevallen, dat veel zaken niet bespreekbaar gemaakt worden, waardoor veel agenten in onzekerheid verkeren over hun positie binnen het korps. Hij begrijpt niet waarom sommige agenten die een opleiding hebben afgerond, worden uitgesloten van bevorderingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten