donderdag 28 december 2017

Braziliaanse inwoner VS in Venezuela gearrresteerd verdacht van fondsenwerving voor 'destabiliserende activiteiten'

Ook drie Venezolanen opgepakt in deelstaat Vargas

(Bron foto: Twitter)

Arrestanten zouden leden zijn van 'een criminele organisatie met internationale tentakels'


Jonathan Diniz, een Braziliaanse inwoner van de Verenigde Staten, is gearresteerd door veiligheidsdiensten in de Venezolaanse staat Vargas, toen hij probeerde fondsen te werven om 'destabiliserende activiteiten' uit te voeren. Dit is bekendgemaakt door de eerste vicepresident van de Partido Socialista Unido de Venezuela (PSUV), Diosdado Cabello, in het tv-programma 'Con el Mazo dando', van het Venezolana televisienetwerk.


Cabello zei, dat samen met de vreemdeling drie Venezolaanse burgers zijn aangehouden, leden van 'een criminele organisatie met internationale tentakels'. Hij voegde eraan toe, dat Diniz directeur is van de niet-gouvernementele organisatie (ngo) 'Time to Change', een cover-up van de vermeende activiteiten van sociale netwerken om voedsel en apparatuur te leveren aan daklozen in Venezuela.

Met die cover, zei de socialistische leider, probeerde hij 'financiering te verkrijgen in nationale en buitenlandse valuta, met de veronderstelde hulp van een bekend hotel in de staat Vargas'.

Tijdens de arrestatie vonden veiligheidsagenten 50 roodgekleurde T-shirts en petjes met de naam van de organisatie, evenals T-shirts.die de hoeveelheid te verzamelen fondsen aangeven.

Naast zijn functie in de ngo, is Diniz lid van een groep genaamd Warriors for the Angels, en maakt hij deel uit van een groep personen die 'via de sociale netwerken beelden publiceerde van terroristische acties tussen april en juli 2017', aldus Cabello.

Hij klaagde, dat 'dit soort CIA-acties, bij andere gelegenheden en in andere landen, facades zijn om het land te verkennen, strategische doelen te identificeren, terroristen en anderen te financieren'.

De vicevoorzitter van PSUV benadrukte, dat de bevolking zich meer bewust is van het verdedigen van de soevereiniteit van het vaderland, geconfronteerd met internationale aanvallen en pretenties van de Amerikaanse regering om Venezuela binnen te vallen.

Hij riep ook de revolutionaire krachten op om verenigd te zijn om de strategie te weerstaan die door de rechtse krachten wordt gevolgd. 'We moeten onszelf vullen met kracht en moed', zei hij.

(Suriname Mirror/Prensa Latina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten