donderdag 28 december 2017

Bureau voor de Staatsschuld: Regering leent in juli en oktober 2017 bij Finabank

Regering vindt in november 30 miljoen Amerikaanse dollar bij De Surinaamsche Bank


Het Bureau voor de Staatsschuld heeft de leningen per oktober 2017 verwerkt. De laatste twee leningen die verwerkt zijn, zijn aangegaan bij de Finabank NV. De regering heeft op 25 juli ruim 24,4 miljoen Amerikaanse dollar  geleend. Op 9 oktober is nog eens 12.477.500 Amerikaanse dollar en 3.255.000 euro geleend (zie hieronder). 

Deze leningen zijn bestemd om de begrotingsuitgaven te kunnen dekken. Beide leningen hebben een looptijd van een jaar en zijn gesloten tegen 5% rente.



De lening die de regering op 17 november is aangegaan bij De Surinaamsche Bank van 30 miljoen Amerikaanse dollar, is nog niet geregistreerd op de website van het Bureau voor de Staatsschuld. Deze lening heeft een looptijd van vier jaar en is gesloten tegen een rente van 6% per jaar. Het geld is bestemd voor achterstallige betalingen van de overheid.

Tijdens de begrotingsbehandeling is duidelijk geworden, dat minister Gillmore Hoefdraad 75 miljoen Amerikaanse dollar wil nemen bij het Amerikaanse Oppenheimer.

Op het leningenbeleid van de regering werd forse kritiek geleverd door Assembleeleden. De minister gaf aan dat de regering nog steeds binnen wet en recht handelt en het schuldenplafond niet heeft overschreden. Hij deelde mee dat de 75 miljoen ook bestemd is voor financieren van de begroting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten