donderdag 28 december 2017

Niet nog eens Srd 100 extra bovenop salaris ambtenaren

'Mensen zijn onterecht ervan uitgaan dat ze Srd 100 op hun salaris zouden krijgen deze maand'

 
Veel ambtenaren hadden verwacht, dat zij met kerst Srd 100 extra zouden ontvangen. In december 2015 had de regering besloten om dit bedrag belastingvrij toe te kennen aan alle landsdienaren. 

Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zegt vandaag, donderdag 28 december 2017, op Starnieuws dat op zijn verzoek de regering de Srd 100 elke maand heeft doorbetaald. Daarnaast krijgen de ambtenaren een koopkrachtversterking van Srd 500.

Hooghart merkt op, dat mensen onterecht ervan uitgaan dat ze nog eens Srd 100 op hun salaris zouden krijgen deze maand. Juist door het beroep van de CLO gedaan op de president is dit bedrag vanaf december 2015 elke maand uitbetaald. Het gaat om ongeveer Srd 5 miljoen per maand', stelt de vakbondsleider en NDP-Assembleelid.

Minister Gillmore Hoefdraad zegt dat, zoals elke maand sinds december 2015, ook nu de Srd 100 is uitbetaald. De ambtenaren hebben ook de Srd 500 koopkrachtversterking ontvangen. Daarnaast krijgen ze een heffingskorting van Sd 125 per maand, dus opgeteld Srd 725 elke maand aan koopkrachtversterking.

Koopkrachtversterking van ambtenaren en gepensioneerden en herwaardering van de leerkrachten heeft de Staat dit jaar Srd 415 miljoen gekost, aldus minister Hoefdraad.

Hij begrijpt niet waarom ambtenaren hadden verwacht, dat zij nog een extra Srd 100 zouden krijgen deze maand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten