donderdag 28 december 2017

Marciano Leyman, voorzanger populaire formatie Ghabiang Boys, is overleden

Leyman was voor een optreden in zijn geboortedorp Sarakreek toen hij onwel werd

 
Marciano Leyman, voorzanger van de populaire formatie Ghabiang Boys, is vandaag, donderdag 28 december 2017, overleden. De Ware Tijd bericht te hebben vernomen, dat hij voor een optreden was in zijn geboortedorp Sarakreek, ook wel bekend als 106, toen hij onwel werd. Marchano Leyman zou op 2 januari 2018 zijn Birthday Bash houden in Broki. 

De populaire Surinaams-Nederlandse kasekoband Ghabiang Boys is al enkele dagen in Suriname in verband met haar 25-jarig bestaan. Volgens bandleider en basgitarist Marlon Vrede was het feest vorig jaar gevierd in Almere, Nederland, maar werd besloten het vijfde lustrum ook met de fans in Suriname te vieren. Het feest was 26 december in Flamboyant Park.

Leyman was jarenlang het gezicht van Ghabiang Boys, met wie hij vele hits inclusief 'Murder She Wrote' heeft gescoord. De populaire kasekozanger had de band in 2009 na veertien jaar om persoonlijke redenen verlaten, maar keerde jaren daarna terug. 'Het voelt als weer thuiskomen. Het is een vertrouwde omgeving vol muzikaliteit', zei hij bij zijn terugkeer.


Leyman heeft ook naam gemaakt bij andere bands. Na Ghabiang Boys sloot hij zich aan bij 'De Zware Guys'. Verder heeft hij songs gemaakt met onder meer The Love Messengers Orchestra en Viety Guys the A-Team Crew.

Leyman heeft ook zijn sporen verdiend als voetballer van Transvaal.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten