donderdag 28 december 2017

Chili scherpt grenscontrole aan vanwege bezoek paus Francicus

Waarschijnlijk toestroom bezoekers uit vooral Argentinië


De Chileense autoriteiten hebben dinsdag 26 december 2017 bekendgemaakt, dat het de grenspolitie gaat versterken  vanwege een te verwachten toestroom van bezoekers die waarschijnlijk volgende maand uit Argentinië komen tijdens een bezoek van paus Franciscus

Met minder dan drie weken tot de komst van de paus, zeiden de Chileense autoriteiten dat ze met de rooms-katholieke kerk samenwerken om zich voor te bereiden op een stroom van toeristen op het hoogtepunt van de zomer, een traditionele tijd voor vakantie in beide landen.

'We gaan een record aantal (buitenlandse) bezoekers zien', zei Reginaldo Flores, hoofd van de grensovergangseenheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Beginnend in Chili op 15 januari, zal de Argentijnse paus naar de steden Santiago, Temuco en Iquique gaan, voordat hij naar Peru gaat, waar hij bezoeken zal brengen aan Lima, Puerto Maldonado en Trujillo.

Verwacht wordt dat een geplande mis in de Chileense hoofdstad Santiago meer dan 500.000 mensen zal aantrekken. Duizenden politieagenten zullen aanwezig zijn, zeiden ambtenaren.

Sinds zijn verkiezing om de 1,2 miljard rooms-katholieken ter wereld te leiden in 2013, heeft Francis, de eerste Latijns-Amerikaanse paus, Brazilië, Bolivia, Ecuador, Paraguay, Cuba en Mexico bezocht, maar hij heeft nog geen pastorale reis naar Argentinië gemaakt.


(Suriname Mirror/Reuters)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten