donderdag 28 december 2017

In alle staten in Venezuela heeft regering-Maduro dit jaar 8.881 nieuwe woningen opgeleverd

Onder vlag Gran Misión Vivienda Venezuela bijna 2 miljoen huizen voor arme gezinnen opgeleverd


(Bron foto: Ildemaro Villaroel)


De regering van Venezuela sluit het jaar 2017 af met de oplevering van bijna 2 miljoen huizen voor arme gezinnen onder auspiciën van het GMVV-programma (Gran Misión Vivienda Venezuela). Volgens minister van Volkshuisvesting en Habitat Ildemaro Villaroel zal de regering, tegen het einde van de week, alleen al in dit jaar in alle staten in Venezuela 8.881 nieuwe woningen hebben opgeleverd, waarmee de doelen van de regering voor het project zijn bereikt. 

In totaal werden 1.926.448 huizen verdeeld onder behoeftige gezinnen in de Zuid-Amerikaanse natie. Volgens een rapport gepubliceerd door de Gran Misión Barrio Nuevo - Barrio Tricolor (GMBMBT), werden in 2017 ook meer dan 4.000 woningen gerehabiliteerd, waarmee in totaal 569.218 huizen in het hele land werden gerestaureerd.


Renovaties omvatten de vervanging van daken, opnieuw geverfde muren, de installatie van nieuwe badkamerpakketten en nieuwe deuren voor toegangspoorten en kamers, evenals ramen - cruciale verbeteringen aan het huis die de waardigheid van de bewoners en hun veiligheid waarborgen.

'Ten eerste ben ik God zo dankbaar en voor dit programma, woorden kunnen mijn gevoelens - deze enorme emoties - niet beschrijven als ik mijn huis in zo'n mooie staat zie', zei begunstigde Ana Joaquina Linares.

De GMVV werd gelanceerd door oud-president  Hugo Chavez in 2011 als reactie op verwoestende modderstromen die de huizen van duizenden mensen eind 2010 vernietigden. In het licht van de eerste successen van het programma, werd de GMVV uitgebreid onder een ambitieus plan dat ernaar streeft huizen te bouwen voor  3 miljoen mensen in 2019.


(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten