donderdag 28 december 2017

Braziliaanse politie arresteert een vermeende Mexicaanse drugsbaron

(Bron foto: Valor por Jalisco)
42-Jarige Jose Gonzalez Valencia is leider van het CJNG, Cártel de Jalisco Nueva Generación

Mexicaan wordt aan VS uitgeleverd


De Braziliaanse politie heeft een vermeende Mexicaanse drugsbaron gearresteerd, zeiden federale aanklagers woensdag 27 december 2017, in een slag tegen een van de machtigste organisaties in de criminele onderwereld van Mexico. 

Volgens het aanhoudingsbevel arresteerde de politie Jose Gonzalez Valencia, 42, een leider van het Jalisco New Generation-kartel (CJNG, Cártel de Jalisco Nueva Generación), om tegemoet te komen aan een Amerikaans uitleveringsverzoek.


Eens een weinig bekende bende, is de CJNG in de afgelopen jaren gegroeid om het Sinaloa-kartel van de gevangen genomen drugsbaron Joaquin 'El Chapo  Guzman uit te dagen wegens het primaat van de drugshandel in Mexico.

Gonzalez Valencia werd gearresteerd in een strandresort nabij de kustplaats Fortaleza en naar het hoofdkantoor van de federale politie gebracht in de deelstaat Ceará, zeiden Braziliaanse aanklagers in een verklaring.


Gonzalez Valencia woonde twee jaar na zijn vlucht uit Mexico in het naburige Bolivia en was Brazilië binnengekomen als toerist met een Boliviaans paspoort, voegde de verklaring eraan toe.

Een ambtenaar bij het Openbaar Ministerie in de westelijke Mexicaanse deelstaat Jalisco zei, dat Gonzalez Valencia de broer is van Abigael Gonzalez Valencia, een CJNG-leider die werd opgepakt  in februari 2015,

Jalisco is de plaats waar de CJNG zich vestigde en dient als basis voor veel van haar activiteiten . De Jalisco-ambtenaar zei dat Gonzalez Valencia vanuit Brazilië rechtstreeks naar de Verenigde Staten moet worden uitgeleverd.

(Suriname Mirror/Reuters/Twitter/Globo.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten