donderdag 28 december 2017

22 Containers met vuurwerk geimporteerd

Ook dit jaar negeren winkeliers en vuurwerkgebruikers datum officiële start verkoop vuurwerk


Tot woensdag werd minder vuurwerk geïmporteerd dan vorig jaar, maar dat kan nog veranderen. Tot nu toe zijn er 22 containers met vuurwerk gearriveerd, in 2016 waren dat er 26. De importperiode is nog niet afgesloten, zegt brandweervoorlichter Olton Pinas vandaag, donderdag 28 december 2017, in de Ware Tijd.

'Wij kunnen er plotseling meer containers bij krijgen, dus wij sluiten niets uit.'

Vandaag is de verkoop en het afschieten van vuurwerk begonnen, maar ook dit jaar hebben winkeliers en vuurwerkgebruikers zich niet aan die datum gehouden. Zo is er vuurwerk afgeschoten tijdens de kerstdagen. De brandweer heeft klachten gekregen over het afschieten, maar kon niet optreden omdat het beeldmateriaal van de overtreding ontbrak.

De brandweer waarschuwt vooral alcoholgebruikers tijdens de dagen tot de jaarwisseling. 'Wij verzoeken mensen die alcohol nuttigen geen vuurwerk af te schieten. Het is gebleken dat deze mensen minder snel reageren en een ongeluk krijgen want afschieten gaat heel snel', zegt Pinas.

Op de verkopers doet hij een beroep om zich aan de regels te houden, zodat alles ordelijk verloopt. Vanaf november is de voorlichtingsdienst van de brandweer bezig met een campagne over veiligheid tijdens de jaarwisseling. Deze week wordt de voorlichting opgevoerd. Tot en met 2 januari mag vuurwerk worden verkocht en afgeschoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten