donderdag 28 december 2017

Drie op diefstal betrapte Natin-studenten zijn voor dit schooljaar afgeschreven

Drietal had glaswerk gestolen van  studierichting Chemisch Analist

Eén en van de afgeschreven studenten is dochter van VHP-parlementariër Dew Sharman


Drie op diefstal betrapte Natin-studenten zijn in samenspraak met de Inspectie VOS (Voortgezet Onderwijs voor Senioren) voor dit schooljaar afgeschreven. Ze mogen zich het komende studiejaar weer inschrijven. Onderdirecteur Beroepsonderwijs Ashok Rambali bevestigt dit, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 28 december 2017, nadat hij rapportage van de afdeling Inspectie VOS had ontvangen. 

'Op bepaalde handelingen hoort een bepaalde strafmaatregel. Op basis van de feiten heeft de Inspectie in overleg met de schoolleiding besloten de leerlingen af te schrijven. Zij hebben zich bezondigd aan overtreding van de regelgeving. Vandaar dat de strafmaatregel van afschrijving is toegepast.'

De Inspectie heeft de regels van het Natin gehanteerd. Rambali zegt dat de leerlingen niet voor de rest van hun leven kunnen worden afgeschreven. Hij waarschuwt voor het 'zien-doen-laat-doen'-gedrag en stelt dat op het Natin met dure spullen wordt gewerkt.

Omdat er maar één opleiding van dit type is, heeft de schoolleiding gekeken wat de mogelijkheden zijn. Mochten de studenten besluiten om zich weer in te schrijven, dan zullen vooraf goede afspraken met de ouders worden gemaakt, om te voorkomen dat wat nu is gebeurd zich herhaalt.

Eén en van de afgeschreven studenten is dochter van VHP-parlementariër Dew Sharman. Het drietal had glaswerk gestolen van de studierichting Chemisch Analist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten