zaterdag 9 december 2017

Start Insel Air nu wel of niet vluchten van Curaçao op Suriname...

Luchtvaartmaatschappij start 18 december met vluchten op Suriname

Insel Air zou echter nog steeds geen toestemming van Surinaamse autoriteiten hebben om commerciële vluchten te hervatten


Insel Air heeft haar technische zaken afgerond om commerciële vluchten naar Suriname te mogen hervatten. 'Insel Air heeft op 7 december 2017 formeel toestemming gekregen van de Burger Luchtvaart Autoriteit van Suriname (Casas)', schrijft de Curaçaose maatschappij in een persbericht, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 9 december 2017. Hiervan uitgaande stelt ze dat de verkoop van vliegtickets nu onbeperkt kan plaatsvinden. Het bedrijf heeft 7 december bekendgemaakt op 18 december te beginnen met twee vluchten per week van Curaçao naar Paramaribo, op de maandag en de vrijdag.


Maar, het is niet duidelijk of de vluchten daadwerkelijk op de achttiende zullen beginnen, omdat Insel Air nog geen toestemming van de overheid heeft om commerciële vluchten te hervatten. 'Nee', zegt minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport & Communicatie.

Casas-directeur Brian de Souza had al eerder gezegd, dat technische toestemming van zijn organisatie in dit geval niet automatisch betekent dat het bedrijf groen licht krijgt om weer te vliegen. De overheid van Suriname zal het laatste woord hebben.

'Na de misstanden eerder dit jaar, waarbij het bedrijf zes maanden geleden plotseling is komen weg te vallen met alle gevolgen van dien voor passagiers en ondernemingen, wil de overheid van Suriname de zaak ook goed bekijken', zei De Souza enkele weken geleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten