zaterdag 9 december 2017

Drie containerschepen met bestemming Aruba wijken uit naar de haven van Curaçao

Spanningen onder werknemers van  stuwadoorsbedrijf Astec op Aruba


Drie containerschepen met bestemming Aruba zijn wegens problemen in de Arubaanse haven uitgeweken naar de haven van Curaçao. 'Deze schepen worden in de Curaçaose haven ontladen, de containers worden in een later stadium naar Aruba gebracht', aldus Fernando da Costa Gomez, directeur van Curaçao Port Services (CPS), vandaag, zaterdag 9 december 2017, in het Antilliaans Dagblad.

De Aruba Trade & Industry Association (ATIA) heeft diverse klachten van ondernemers ontvangen over vertraging bij de containerafhandeling in de Arubaanse haven. In een verklaring aan de media beklaagt ATIA zich erover, dat juist in de deze drukke decembermaand, vlak voor de feestdagen, zich problemen voordoen met het binnenbrengen van goederen.

ATIA zegt te hebben vernomen, dat er spanningen zijn onder de werknemers van het stuwadoorsbedrijf ASTEC (Aruba Stevedoring Company) de Arubaanse evenknie van Curaçao Port Services. 'Als dit leidt tot een werkonderbreking, zal dit desastreuze gevolgen hebben voor het bedrijfsleven op Aruba.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten